Dakgoten schoonmaken Alkmaar, dakgoten worden gebruikt om regenwater op zo’n manier af te voeren, dat het huis niet door al dat water beschadigd wordt. Als het flink regent, zorgt de dakgoot er voor dat van het dak stromend water via de regenpijp naar de grond geleid wordt. Dat is de manier waarop een correcte afwatering van een dak functioneert.

Een dakgoot kan op den duur echter flink wat vuil verzamelen: takjes, vallende bladeren, opwaaiend plastic en andere viezigheid, mos, vogelpoep, in regenwater opgelost materiaal, het afval van dakpannen, vogelnesten en al dit soort materialen kunnen in de dakgoot achterblijven. Vooral in het najaar komt daar veel groenafval bij.

Dakgoten schoonmaken Alkmaar

Dakgoten schoonmaken Alkmaar

Het is belangrijk om dit niet te laten ophopen. Door de opstapeling van al dat vuil kan het regenwater na verloop van tijd niet meer goed afgevoerd worden.

Herkennen van een vervuilde dakgoot

Een vervuilde dakgoot is vrij eenvoudig te herkennen.

– Als er veel meer muggen zijn dan in voorgaande jaren, zou dat veroorzaakt kunnen zijn door stilstaand water in de dakgoot.
– Als er onkruid of gras in de dakgoot groeit, is dat een duidelijke aanwijzing van een niet goed functionerende afwatering.
– Als er bij een zware regenbui water over de rand van de dakgoot stroomt wordt het regenwater niet goed wordt afgevoerd.
– Als er vochtplekken aan de onderkant van de dakgoot zitten, lekt de dakgoot.

Voorkom bovenstaande problemen door periodiek uw dakgoten te laten schoonmaken. Zo komt u nooit voor onnodige kosten te staan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.